“Van fundering tot en met stoffering”..

 Als DB Bouw onderscheiden we ons met de uitbouw, aanbouw of bijbouw van voornamelijk woningen en leveren we deze tegen een gunstig tarief binnen ca. 6 weken, waarbij we het hele traject kunnen verzorgen van A tot Z. Wij regelen en/of maken:

  • De vergunningaanvraag bij de juiste instanties (zoals het omgevingsloket en de gemeente) en doen dus het administratieve voorwerk voor u waaronder ook de aanvraag en het papierwerk.
  • Het financieringsplan- en pakket in samenwerking met een financieel specialist in Assen waar wij vaak zaken mee doen.
  • We werken met een gecertificeerde ervaren makelaar die het proces ondersteunt en de verbinding maakt tussen ons als technische experts enerzijds, en de makelaar als woon- en waarde-expert anderzijds.
  • Het ontwerp waar we al uw wensen in verwerken en zelf met praktische, creatieve en duurzame voorstellen zullen komen.
  • De uitvoering met hoogwaardige en duurzame producten, die we vaak betrekken bij lokale ondernemers met wie we vaste afspraken hebben.
  • De stoffering waar gewenst. Wij werken vaak samen met stoffeerders in ons netwerk en kunnen vele voorbeelden overleggen.
Wilt u een uitbouw, een aanbouw of een bijbouw?

Als u uw woning gaat uitbreiden in de lengte of breedte, dan kunt u kiezen uit 3 verschillende soorten bouwwerken op dit gebied, namelijk een uitbouw, een aanbouw of een bij(ge)bouw.

1) Uitbouw
Een uitbouw is een vergroting van een al bestaande ruimte door de buitenmuur te verplaatsen. U kunt bijvoorbeeld uw keuken of de woonkamer uitbouwen om deze groter te maken. Dit is de meest arbeidsintensieve en dus ook de meest kostbare van de 3 varianten.

2) Aanbouw
Een aanbouw is een bouwwerk die aan een bestaande woning wordt gezet en waar u een afzonderlijke ruimte voor terugkrijgt. De buitenmuren blijven dus gewoon staan, en er is uiteraard een verbinding tussen de twee kamers door middel van een deur, schuifdeur of schuifpui. Voorbeelden van aanbouwen zijn bijvoorbeeld een balkon, een bijkeuken of een schuur.

3) Bijbouw
Een bijbouw, of bijgebouw, is vergelijkbaar met een aanbouw, alleen zonder verbinding met het hoofdgebouw. Een bijbouw kan vast zitten aan het hoofdgebouw, maar dat hoeft niet altijd. Het creëert een extra afzonderlijke ruimte die u dus alleen buitenom kunt bereiken. Een tuinhuis is een voorbeeld van een bijbouw, maar ook een kantoor aan huis met eigen ingang kan hier een voorbeeld van zijn. In geval van een kantoor, is het belastingtechnisch zelfs verplicht om een aparte ingang te hebben van het huis, om het als zodanig op te kunnen geven.

Het nieuwe werken / werken 2.0

In deze tijden van het nieuwe werken in de nieuwe economie, krijgen wij veel aanvragen voor zowel uitbouwen, aanbouwen en vaak bijbouwen, als kantoor. Steeds meer mensen werken vanuit huis, en dit thuiswerken is medio 2020 inmiddels al bijna weer het nieuwe normaal.

Wij denken graag met u mee hoe u zo’n werkplek thuis creëert. Zo kunnen wij bijvoorbeeld uw kantoor aan huis maken, en kunt u wonen en werken gescheiden houden wat wel zo gezond en fijn is.

Het nieuwe wonen

Tegenwoordig willen steeds meer mensen investeren in hun woning om er vooral langer te kunnen blijven wonen. Wij kunnen uw huis zo aanpassen dat u tot in lengte van jaren woonplezier heeft van uw investering, en ons werk.

Bouwvergunning

Een bouwvergunning is nodig als er constructieve wijzigingen doorgevoerd worden aan uw woning. Denk hierbij aan het verwijderen van een draagmuur, het bouwen van een dakterras, of het maken van een aanbouw dieper dan 4.0 meter. De vergunning kunt u (of wij voor u) aanvragen via het Omgevingsloket. Binnen dit loket krijgt u uw eigen aanvraagpagina, waar binnen alle benodigde gegevens aangeleverd kunnen worden.
Zodra dit gedaan is kan de vergunningsaanvraag worden ingediend, waarna u meestal na 8 weken het antwoord van uw gemeente ontvangt.